Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 09:34

Білівська сільська бібліотека

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Святкування Дня Прапора України на Ізяславщині
20:47
Святкування Дня Прапора України на Ізяславщині

 

23 серпня вся Україна відзначала одне з найвеличніших державних свят – День Державного Прапора України.

Для кожного українця Державний прапор має особливе значення, він є своєрідним оберегом як для військовослужбовців, що перебувають у зоні проведення антитерористичної операції, так і для усіх українців на мирній території. Це символ, який об’єднує всю Україну.

Заходи відбулися за участю голови райдержадміністрації Бориса Яцкова, заступника голови районної ради Михайла Борисюка, Ізяславського міського голови Валентини Корнійчук, керівників територіальних громад, депутатів різного рівня, трудових колективів установ, організацій та підприємств району, молоді та громадськості. 

 

Особливого патріотизму святу додав величезний Державний Прапор України та Рушник Єднання, який було створено майстрами-вишивальниками в 2013 році до 90-річного ювілею Ізяславського району.

На урочистому відкритті свята голова районної державної адміністрації Борис Яцков  звернувся із вітальним словом до присутніх. У своєму виступі він зазначив, що синьо-жовтий прапор є тим об'єднуючим символом, що незалежно від національності, мови спілкування, віри чи конфесії гуртує нас в одне ціле - Український народ. Також було вшановано хвилиною мовчання усіх, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України.

З року в рік вже стало доброю традицією до Дня Державного прапора України урочисто вручати громадянам, які досягли 16-ти річного віку, паспорти громадянина України. 2016 рік не став винятком. Четверо молодих жителів Ізяславського району отримали головний документ громадянина України з рук голови районної державної адміністрації Бориса Яцкова, заступника голови районної ради Михайла Борисюка та Ізяславського міського голови Валентини Корнійчук. Цим же молодим людям було надано право від імені учасників урочистостей покласти квіти до Меморіалу воїнів-визволителів в міському парку Слави. До дітлахів приєднались керівництво Ізяславського районного осередку Організації ветеранів України.

Під музичний супровід Ізяславського духового оркестру святкова колона пройшла вздовж вулиці Грушевського та Шевченка. На шляху руху колона постійно розширювалась та доповнювалась всіма бажаючими, доносячи до кожного з присутніх святковий настрій Дня Державного Прапора нашої держави. Під час цього маршруту керівництво міста та району поклали композиції з квітів та колосків до Меморіалу жертвам голодоморів і політичних репресій в Україні. Фінішною точкою  святкової ходи стало «Співоче поле» міста, де розпочиналось районне фольклорно-етнографічне свято „Живи Україно, моя Україно! Хай Бог тобі множить щасливі літа!”.

Насичена програма заходу вмістила в собі всі сторони життя Ізяславщини.

Усіх шанувальників спорту зібрав спортивний майданчик біля «Співочого поля», на полі якого розгорнулася запекла боротьба між футбольними командами, атлетами із перетягування канату та інші змагання.

Крім того неподалік було організовано виставку декоративно-прикладного мистецтва сільських рад району, серед яких і Білівська сільська рада представила роботи місцевих майстринь та вироби учнів школи.

Можна з впевненістю сказати, що кожен бажаючий міг знайти заняття по душі і відчути справді святкову атмосферу. 

У рамках заходу відбулася церемонія вручення відзнак усіх державних рівнів провідників Ізяславщини.

Захід продовжився концертною програмою, представленою знаними творчими колективами нашого краю.

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 239 | Додав: Аня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024